Такси портал
feed
Advertisement
Advertisement

Translation

Такси Новини Такси новини

Гласувай в Google Plus!

Bg Taxi in Google+
Такси новини
ПРОДЪЛЖЕНИЕ Печат Е-мейл
(2 гласа)
Таксиметрови и транспортни новини

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

НФТВБ продължава с публикациите във връзка с намерението на правителството да унищожи таксиметровия превоз на пътници. Защо считаме, че предлаганите от МТИТС промени в ЗАП ще унищожат тотално таксиметровите водачи и превозвачи? Защото уважаеми колеги, в предлаганите от Министъра на ТИТС промени в ЗАП, ние виждаме няколко меко казано смущаващи сегмента, като:

                1.Глобите за нарушения са многократно завишени и са без диапазон от-до, и не са съобразени с реалните доходи на водачите и превозвачите.

               2.Глобите да се плащат при получаване на Наказателно постановление, а при условие че съдът отмени наказанието, ние да почваме да гоним Михаля, за да си върнем сумата и разноските по делото.

               3. Общините да определят пределни / максимални / цени за превоз / т.е. Общините да ни определят доходите/ в 100% частен бизнес, в европейска държава, заблудила ЕС, че е страна с пазарна икономика. Ще се съгласим Общините да ни определят цените, при условие че видиме в бюджета на Общините и средства за компенсиране на загубите.

                     4.30% от глобите да отиват за възнаграждение на служителите от ДАИ- върхът на наглостта и цинизма. И това ако не е конфликт на интереси, здраве му кажи. Представете си служителят на ДАИ, да получава 30% от глоба за просрочено работно време за първи път, която е 500лв. и за него от тях ще бъдат 166лв. Представяте ли си какво ще се получи?

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

само и единствено от Вас зависи, дали ще продължавате да бъдете третирани като помияри, цървули и измет. Няма дейност в Р.България, където държавата да се намесва по този нагъл и циничен начин. За това естествено вината си е наша. Решението на пролемите се крият в НАЦИОНАЛНИ ПРОТЕСТИ. Ние сме 50 000 армия, която може да разреши много проблеми. Дали това ще се случи, зависи само и единствено от Вас. НФТВБ ще организира национални  протести, като ще бъдете уведомени за това от Регионалните представители и от сайта BG TAXI.EU и NFTVB.COM.

Да вземем пример от гръцките колеги! Да покажем поне веднъж, че съществуваме!!! 

 
ЗАРОБИ ЛИ ИЛИ УНИЩОЖИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ ТАКСИМЕТРОВИТЕ ВОДАЧИ И ПРЕВОЗВАЧИ? Печат Е-мейл
(4 гласа)
Таксиметрови и транспортни новини

Уважаеми колеги таксиметрови водачи и превозвачи, на 31.03.2010г. Министерски съвет гласува предложените от Министъра на транспорта, информационните тхнологии и съобщенията / МТИТС / промени в Закона за автомобилните превози / ЗАП/. По принцип всяка една промяна на Закон, би следвало да се мотивира, да се посочат ползата и необходимостта от нея, да се обоснове и аргументира, да се обсъди и да се вземе предвид становищата на заетите в бранша. Но когато управляващите решават съдбата на таксиметровите водачи и превозвачи и въобще на транспорта, тези правила в Булгаристан не важат. В продължение на 10 години абсолютно всички управляващи през този период унищожаваха стъпка по стъпка таксиметровите водачи и превозвачи, а на 31.03.2010г. правителството на Бойко Борисов реши да доунищожи тотално таксиметровите водачи и превозвачи.

В предишните публикации ние от Национална Федерация на Таксиметровите Водачи в България / НФТВБ / Ви предупреждавахме от опасностите които Ви грозят, при условие че Министерски съвет и "Народните представители" гласуват и приемат предложенията на МТИТС за изменение и допълнение в ЗАП. Дали това ще стане реалност, зависи изключително от Вас. НФТВБ ще организира протести в деня на гласуване на първо четене в Комисията по ТИТС, но от Вас зависи колко масови ще бъдат те. През изминалите 10 години, Вие нито веднаж не излязохте да протестирате и да си защитите правата. Не взехте пример от нашите колеги в Гърция, Италия, Франция и др. Всички по таксиметровите стоянки коментирате как живеят и се трудят нашите колеги от Европа, там където на книга сме и ние. Всеки от Вас е чувал колко печели един таксиметров водач и превозвач в останалите Европейски страни. За нас това е само блян. Какво и как трябва да направим четете в ПРОДЪЛЖЕНИЕ!!!

               ПРЕДСЕДАТЕЛ НФТВБ ЯНЕ ЯНКОВ 

 
ЗАБЛУЖДАВА ЛИ НИ НАП? Печат Е-мейл
(4 гласа)
Таксиметрови и транспортни новини

              УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И СЪНАРОДНИЦИ,

на 10.03.2010г. Изпълнителния Директор на НАП Г-н Красимир Стефанов обяви пред БНТ, че коригира указанието за двойно и тройно осигуряване на притежателите на дялове и управителите на дружества. От това което на практика се вижда, извода който можем да си направим е, че няма никакви промени на прилагане на "указанието". Ние виждаме поредния опит за заблуда, с цел да се предотвратят протестите и след това чиновниците от НАП да си начисляват каквото си поискат, а пък ние след това да се чудим как да се спряваме. НФТВБ не вярва на думи. Ние искаме ясно и категорично да  бъде сведено до знанието ни, ще дължим ли двойни и тройни осигуровки, или ще бъдем равнопоставени с останалите Европейски граждани.

Не стига, че здравните осигуровки се повишиха, без да е налице основателна причина за това, но на всичко отгоре се дадоха указания за вдойно и тройно осигуряване. Защото уважаеми колеги и съграждани при условие, че Вие сте притежател на дяловете в ЕООД, и сте управител на същото ЕООД и сте едновременно и таксиметров водач/единствената дейност на дружеството/, Вие ще трябва да се осигурявате като самоосигуряващо се лице веднъж, като управител на дружеството втори път и като таксиметров водач трети път!!! Поведението на Министъра на финансите Симеон Дянков на 10.03.2010г. пред БНТ, ни дава достатъчно основание да си направим извода, че държавниците са решили да ни грабят до край.

 УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И СЪНАРОДНИЦИ, при тези указания ние нямаме друг избор, освен да излеземе в сивата икономика. Това естествено е най-лесния начин. Въобще няма да полагаме каквито и да са усилия за това. Но защо искат да ни принудят да минем в т.нар. "сив сектор"? Дали това е от неразбиране или целенасочено? По скоро на нас ни се струва, че това е целенасочена политика. Вероятно целта е да се унищожи частния бизнес. Друго обяснение за нас няма. В тази връзка Ви подсещам, че на 15.03.2010г. от 11,00 ч. пред Министерство на финансите за София, и пред офисите на НАП за цялата страна, Асоциацията на бизнеса в България ще проведе протестни мероприятия. НФТВБ, като част от малкия и среден бизнес в България, подкрепя протестите и ще участва в тях. 

НФТВБ иска да знае, какво ще получаваме в замяна на завишените здравни осигуровки? Какво ще получим от това, че ще се осигуряваме на 1500лв.? Кой ще ни гарантира, че осигуровките няма да бъдат откраднати, както осигуровките на нашите родители? Въобще държавата какво ще гарантира на тези, които ще бъдат принудени да се осигуряват двойно и тройно? Равнопоставени ли ще бъдем с държавните служители?

                ПРЕДСЕДАТЕЛ НФТВБ: ЯНЕ ЯНКОВ 

 

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 16 - 18 от 43
Таксита София | Таксита Пловдив | Таксита Варна | Таксита Русе | Таксита Бургас | Такси и транспортен портал BG Taxi © 2008-2011 | Taxi на аерогара, трансфери, вип такси, VIP TAXI Google Analytics Alternative