Такси портал
feed
Advertisement
Advertisement

Translation

Такси Новини Такси новини

Гласувай в Google Plus!

Bg Taxi in Google+
Такси новини
ЗАРОБИ ЛИ ИЛИ УНИЩОЖИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ ТАКСИМЕТРОВИТЕ ВОДАЧИ И ПРЕВОЗВАЧИ? Печат Е-мейл
(4 гласа)
Таксиметрови и транспортни новини

Уважаеми колеги таксиметрови водачи и превозвачи, на 31.03.2010г. Министерски съвет гласува предложените от Министъра на транспорта, информационните тхнологии и съобщенията / МТИТС / промени в Закона за автомобилните превози / ЗАП/. По принцип всяка една промяна на Закон, би следвало да се мотивира, да се посочат ползата и необходимостта от нея, да се обоснове и аргументира, да се обсъди и да се вземе предвид становищата на заетите в бранша. Но когато управляващите решават съдбата на таксиметровите водачи и превозвачи и въобще на транспорта, тези правила в Булгаристан не важат. В продължение на 10 години абсолютно всички управляващи през този период унищожаваха стъпка по стъпка таксиметровите водачи и превозвачи, а на 31.03.2010г. правителството на Бойко Борисов реши да доунищожи тотално таксиметровите водачи и превозвачи.

В предишните публикации ние от Национална Федерация на Таксиметровите Водачи в България / НФТВБ / Ви предупреждавахме от опасностите които Ви грозят, при условие че Министерски съвет и "Народните представители" гласуват и приемат предложенията на МТИТС за изменение и допълнение в ЗАП. Дали това ще стане реалност, зависи изключително от Вас. НФТВБ ще организира протести в деня на гласуване на първо четене в Комисията по ТИТС, но от Вас зависи колко масови ще бъдат те. През изминалите 10 години, Вие нито веднаж не излязохте да протестирате и да си защитите правата. Не взехте пример от нашите колеги в Гърция, Италия, Франция и др. Всички по таксиметровите стоянки коментирате как живеят и се трудят нашите колеги от Европа, там където на книга сме и ние. Всеки от Вас е чувал колко печели един таксиметров водач и превозвач в останалите Европейски страни. За нас това е само блян. Какво и как трябва да направим четете в ПРОДЪЛЖЕНИЕ!!!

               ПРЕДСЕДАТЕЛ НФТВБ ЯНЕ ЯНКОВ 

 
ЗАБЛУЖДАВА ЛИ НИ НАП? Печат Е-мейл
(4 гласа)
Таксиметрови и транспортни новини

              УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И СЪНАРОДНИЦИ,

на 10.03.2010г. Изпълнителния Директор на НАП Г-н Красимир Стефанов обяви пред БНТ, че коригира указанието за двойно и тройно осигуряване на притежателите на дялове и управителите на дружества. От това което на практика се вижда, извода който можем да си направим е, че няма никакви промени на прилагане на "указанието". Ние виждаме поредния опит за заблуда, с цел да се предотвратят протестите и след това чиновниците от НАП да си начисляват каквото си поискат, а пък ние след това да се чудим как да се спряваме. НФТВБ не вярва на думи. Ние искаме ясно и категорично да  бъде сведено до знанието ни, ще дължим ли двойни и тройни осигуровки, или ще бъдем равнопоставени с останалите Европейски граждани.

Не стига, че здравните осигуровки се повишиха, без да е налице основателна причина за това, но на всичко отгоре се дадоха указания за вдойно и тройно осигуряване. Защото уважаеми колеги и съграждани при условие, че Вие сте притежател на дяловете в ЕООД, и сте управител на същото ЕООД и сте едновременно и таксиметров водач/единствената дейност на дружеството/, Вие ще трябва да се осигурявате като самоосигуряващо се лице веднъж, като управител на дружеството втори път и като таксиметров водач трети път!!! Поведението на Министъра на финансите Симеон Дянков на 10.03.2010г. пред БНТ, ни дава достатъчно основание да си направим извода, че държавниците са решили да ни грабят до край.

 УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И СЪНАРОДНИЦИ, при тези указания ние нямаме друг избор, освен да излеземе в сивата икономика. Това естествено е най-лесния начин. Въобще няма да полагаме каквито и да са усилия за това. Но защо искат да ни принудят да минем в т.нар. "сив сектор"? Дали това е от неразбиране или целенасочено? По скоро на нас ни се струва, че това е целенасочена политика. Вероятно целта е да се унищожи частния бизнес. Друго обяснение за нас няма. В тази връзка Ви подсещам, че на 15.03.2010г. от 11,00 ч. пред Министерство на финансите за София, и пред офисите на НАП за цялата страна, Асоциацията на бизнеса в България ще проведе протестни мероприятия. НФТВБ, като част от малкия и среден бизнес в България, подкрепя протестите и ще участва в тях. 

НФТВБ иска да знае, какво ще получаваме в замяна на завишените здравни осигуровки? Какво ще получим от това, че ще се осигуряваме на 1500лв.? Кой ще ни гарантира, че осигуровките няма да бъдат откраднати, както осигуровките на нашите родители? Въобще държавата какво ще гарантира на тези, които ще бъдат принудени да се осигуряват двойно и тройно? Равнопоставени ли ще бъдем с държавните служители?

                ПРЕДСЕДАТЕЛ НФТВБ: ЯНЕ ЯНКОВ 

 

 
ПРИЗИВ КЪМ ТАКСИМЕТРОВИТЕ ВОДАЧИ ОТ НФТВБ Печат Е-мейл
(5 гласа)
Таксиметрови и транспортни новини

                                Уважаеми колеги таксиметрови водачи и превозвачи,

НФТВБ ВИ призовава да излезете на протест на 15.03.2010г. който протест ще се проведе във всяка отделна Община пред общинските структури на НАП. Протестът се организира от Асоциацията  на българския бизнес и ние като пряко заинтересована страна считаме, че сме длъжни да защитим интересите си и да подкрепим протестите. Поводът за организиране на протеста е тълкуване на НАП, което тълкуване цели да унищожи малкия и средния бизнес в България. Това нещо ще се случи, тъй като НАП започва да прибира от един управител на едно ЕООД или ООД по 600 лв. за осигуровки. Същата сума се дължи и от всеки един от притежателите на дялове във всяко едно от дружествата.

Това тълкуване на НАП противоречи на редица други закони и на Кодекса на труда, но ...!!! Правото да ти налагат санкция е в техните ръце. Те имат право да ти наложат принудително вземане, а пък ние след това да се жалим в доказано-корумпирания български съд. При условие, че обжалването не спира изпълнението, резултатите за нас са ясни!!!

Защо не трябва да допускаме управляващите да се гаврят с нас и въобще с българския данъкоплатец. Защото уважаеми колеги, ние българските данъкоплатци сме поставени в невъзможни условия на труд. Ние сме доведени от корумпираните управляващи до просешка тояга. Ние сме поставени в неравностойно положение, не само спрямо отделните участници на пазара в Р.България, но и спрямо всички  участници на европейския пазар. Корумпираната измет ни лиши от средства по Европейските програми. Корумпираната измет ни открадна средствата от пенсионните и здравните фондове. Корумпираната измет си дели укритите доходи със сивата икономика. Корумпираната измет е създала правила с които е предоставила възможност на близки до тях участници да укриват милиарди лв. доходи. И сега в знак на благодарност за заслугите на управляващите, ние ще трябва да си продадем имуществото, при условие че на някой е останало някакво такова, за да може управляващата измет да има какво да открадне.

Уважаеми колеги, не чакайте да Ви оставят без дом, без семейство, без имущество и тогава да започнете да търсите правата си. Тогава ще бъде късно! Подкрепяйте всички протести, които се организират срещу управляващите. Нека да започнем да уважаваме себе си, за да ни уважават и другите! Не трябва да допускаме управляващите да ни превръщат в бели роби. Нека от днес нататък да търсим сметка от управляващите, за какво се харчат парите на данъкоплатеца. Защо, след като НФТВБ посочи на Бойко Борисов и Симеон Дянков от кои фирми да приберат около 150 милиона лв., те не  направиха нищо, а сега вместо да си приберат действително дължими суми, решиха да ограбят малкия и средния бизнес. Защото, Уважаеми Колеги да начисляваш данъци и осигуровки на неполучени доходи е най-меко казано "Грабеж". 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ НФТВБ: ЯНЕ ЯНКОВ 

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 16 - 18 от 42
Таксита София | Таксита Пловдив | Таксита Варна | Таксита Русе | Таксита Бургас | Такси и транспортен портал BG Taxi © 2008-2011 | Taxi на аерогара, трансфери, вип такси, VIP TAXI Google Analytics Alternative