Такси портал
feed
marshruti.eu
Advertisement

Translation

Такси Новини Такси новини ЗАБЛУЖДАВА ЛИ НИ НАП?

Гласувай в Google Plus!

Bg Taxi in Google+
ЗАБЛУЖДАВА ЛИ НИ НАП? Печат Е-мейл
(4 гласа)

              УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И СЪНАРОДНИЦИ,

на 10.03.2010г. Изпълнителния Директор на НАП Г-н Красимир Стефанов обяви пред БНТ, че коригира указанието за двойно и тройно осигуряване на притежателите на дялове и управителите на дружества. От това което на практика се вижда, извода който можем да си направим е, че няма никакви промени на прилагане на "указанието". Ние виждаме поредния опит за заблуда, с цел да се предотвратят протестите и след това чиновниците от НАП да си начисляват каквото си поискат, а пък ние след това да се чудим как да се спряваме. НФТВБ не вярва на думи. Ние искаме ясно и категорично да  бъде сведено до знанието ни, ще дължим ли двойни и тройни осигуровки, или ще бъдем равнопоставени с останалите Европейски граждани.

Не стига, че здравните осигуровки се повишиха, без да е налице основателна причина за това, но на всичко отгоре се дадоха указания за вдойно и тройно осигуряване. Защото уважаеми колеги и съграждани при условие, че Вие сте притежател на дяловете в ЕООД, и сте управител на същото ЕООД и сте едновременно и таксиметров водач/единствената дейност на дружеството/, Вие ще трябва да се осигурявате като самоосигуряващо се лице веднъж, като управител на дружеството втори път и като таксиметров водач трети път!!! Поведението на Министъра на финансите Симеон Дянков на 10.03.2010г. пред БНТ, ни дава достатъчно основание да си направим извода, че държавниците са решили да ни грабят до край.

 УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И СЪНАРОДНИЦИ, при тези указания ние нямаме друг избор, освен да излеземе в сивата икономика. Това естествено е най-лесния начин. Въобще няма да полагаме каквито и да са усилия за това. Но защо искат да ни принудят да минем в т.нар. "сив сектор"? Дали това е от неразбиране или целенасочено? По скоро на нас ни се струва, че това е целенасочена политика. Вероятно целта е да се унищожи частния бизнес. Друго обяснение за нас няма. В тази връзка Ви подсещам, че на 15.03.2010г. от 11,00 ч. пред Министерство на финансите за София, и пред офисите на НАП за цялата страна, Асоциацията на бизнеса в България ще проведе протестни мероприятия. НФТВБ, като част от малкия и среден бизнес в България, подкрепя протестите и ще участва в тях. 

НФТВБ иска да знае, какво ще получаваме в замяна на завишените здравни осигуровки? Какво ще получим от това, че ще се осигуряваме на 1500лв.? Кой ще ни гарантира, че осигуровките няма да бъдат откраднати, както осигуровките на нашите родители? Въобще държавата какво ще гарантира на тези, които ще бъдат принудени да се осигуряват двойно и тройно? Равнопоставени ли ще бъдем с държавните служители?

                ПРЕДСЕДАТЕЛ НФТВБ: ЯНЕ ЯНКОВ 

 

Коментара (0)Add Comment

Напиши коментар

Copyright © Такси портал BG Taxi 2008.
busy
 
< Предишна   Следваща >
Таксита София | Таксита Пловдив | Таксита Варна | Таксита Русе | Таксита Бургас | Такси и транспортен портал BG Taxi © 2008-2011 | Taxi на аерогара, трансфери, вип такси, VIP TAXI Google Analytics Alternative