Dyson Vassilias
Варна, България
22/07/2024

Ефективно ли е химическото почистване?

химическото почистване

Ефективно ли е химическото почистване? Тетрахлоретиленът е детергент с нисък вискозитет и ниско повърхностно напрежение. Тези свойства го правят идеален за премахване на петна, особено тези от органичен произход. Продуктът лесно прониква във влакната на материала и помага да се отървете от тежки замърсявания. Съхне бързо и не оставя следи по дрехите. И най-важното, въпреки факта, че действа много интензивно, той е абсолютно безопасен за тъканите.

Този метод за премахване на петна от дрехи е не само ефективен, но и бърз. Целият цикъл на почистване, включително центрофугиране и гладене, отнема до 1,5 часа.

Химическото почистване и безопасност – какви дрехи могат да се почистват с разтворители?

За някои тъкани химическото чистене е единственият правилен избор. Това важи както за крехки материали, които могат да се разтягат и променят формата си под въздействието на вода, така и за материали, които са плътни и склонни към накъдряне. Химическото чистене работи добре с коприна, вълна, кадифе, шифон, кадифе и естествена кожа. Поради факта, че този метод за премахване на петна не използва вода, дрехите са веднага готови за употреба. Това предимство ще бъде особено оценено от собствениците на дрехи, които абсорбират много вода и съхнат дълго време, като вълнени палта или костюми.

Какво може да се почиства на химическо чистене?

Когато се съмнявате, винаги си струва да проверите информацията на етикета е написано какво можете и какво не да правите за поддържане на дрехата в чисто състояние. Ако на етикета има съответен символ – буквата P в кръг – това означава, че артикулът е предназначен за химическо чистене и не може да се пере в битова пералня или на ръка.

Химическо чистене или почистване на дома?

Химическото почистване определено не трябва да се извършва сами вкъщи. Лесната наличност на почистващи продукти и желанието да спестите пари от почистващи услуги могат да бъдат изкушаващи. Важно е обаче да запомните, че химическото чистене използва много силни продукти, които могат да бъдат вредни у дома. Освен това само химическите почистващи предприятия разполагат с необходимото оборудване, за да направят процеса на почистване абсолютно безопасен.

Коментарите са изключени.