Dyson Vassilias
Варна, България
22/07/2024

Как работят екстракторите за килими?

екстракторите за килими

Как работят екстракторите за килими? За извършване на наистина дълбоко почистване, от което се нуждае всеки килим от време на време, както производителите на килими, така и експертите по грижа за килими препоръчват използването на екстрактори за килими. Машините за почистване на килими предлагат фантастичен метод за премахване на петна за различни среди и повърхности на килими, а в някои и разполагат с набор от фантастични опции за наемане на машини за почистване на килими.

Но знаете ли как точно работят екстракторите за килими? Какви са различните налични видове? И защо екстракторите за килими са толкова полезни за търговско почистване? Позволете ни да ви осветлим с кратко резюме на всичко как, защо и къде трябва да знаете по отношение на технологията за извличане мръсотията на килими.

Какво представляват професионалните екстрактори за килими

Машината за изсмукване на килими използва подобно на пръчка устройство, за да насочи почистващия разтвор надолу към самата основа на вашия килим. Като се насочите към долните части на вашия килим, можете по-ефективно да атакувате отлагания от мръсотия и мръсотия, които иначе биха останали недокоснати от типичните прахосмукачки.

След това екстракторът премахва тази смес от почистващ разтвор, мръсотия и вода с вакуум, позволявайки на повърхността на вашия килим да изсъхне значително по-бързо, отколкото след повечето процедури за дълбоко почистване.

Видове екстрактори за килими

Най-често срещаният тип екстрактор за килими се нарича почистване с гореща вода или пара.  И двата метода всъщност използват вода с висока температура без пара. Алтернативни начини на екстракция на килими са методът със суха пяна. При който препаратът се разпенва във вашия килим и се изсмуква мокро. А при техниката на суха екстракция се използва абсорбиращи съединения и детергенти за кристализиране на мръсотията във вашия килим преди екстракция.

Защо професионалните екстрактори за килими са толкова популярни

Естракторът на килими е просто избор номер едно, ако искате да постигнете възможно най-дълбокото и съществено почистване на вашия килим. Екстракторите на килими са сравнително евтини за закупуване или наемане. И повечето търговски подови настилки ще се нуждаят от дълбоко почистване само няколко пъти в годината.

За повърхности, които изпитват екстремен трафик, се препоръчва да използвате екстрактор на всеки два или три месеца за най-добри резултати. Но наградите ще бъдат очевидни след първото преминаване. С всмукателна мощност три пъти по-голяма от тази на типична промишлена прахосмукачка, вие постигате едновременно чист вид и свежа миризма на вашия килим.

Екстракторите за килими обикновено са снабдени с приставка с широко гърло. Която ви позволява да почиствате дълбоко надолу към основата на килима, независимо от височината на косъмчето. Което ги прави подходящи за набор от различни повърхности на килими.

Коментарите са изключени.