Dyson Vassilias
Варна, България
22/07/2024

Недостатъци на иноксовите мивки

иноксовите мивки

Недостатъци на иноксовите мивки. Както можете да видите, иноксовите мивки от неръждаема стомана имат доста предимства.

Относно недостатъците всичко е много по-скромно.

  1. Основният недостатък на тези мивки е шумът, който издават при използване.

Факт е, че водната струя издава доста голям шум, а самите съдове също издават шум в мивката. Този проблем може да се реши частично чрез залепването на шумопоглъщащ стикер на дъното на иноксовата мивка (отвън).

  1. Вторият често срещан проблем с мивките това е цветът.

Да, мивките от инокс или неръждаема стомана са ограничени по цвят. В магазините 99% от всички иноксови мивки от неръждаема стомана ще бъдат сиви на цвят. Е, може 1% ще бъде неръждаема стомана в бронз, злато или месинг.

Разбрахме плюсовете и минусите на иноксовите мивките от неръждаема стомана. Определено можем да кажем,  че недостатъците са толкова сериозни. В същото време броят на предимствата е впечатляващ. Това може би е и причината иноксовите мивки да са толкова разпространени у нас.

Добра иноксова мивка от неръждаема стомана – 9 основни нюанса

На какво трябва да обърнете внимание при избора, за да не бъдете разочаровани от покупката.

  1. Съставът на иноксовите мивки трябва да съдържа хром и никел

Иноксовите мивки са изработени от хромоникелова неръждаема стомана.

Неръждаемата стомана се счита за добра, ако съдържа 18% хром и 8-10% никел (потърсете маркировката 18/10). Те надеждно предпазват мивката от корозия, удари и температурни промени, придават на повърхността ефектен блясък и я предпазват от петна. Топ производителите покриват иноксовите мивки със защитно покритие, върху което течността моментално се натрупва и се поддържа лесно чиста.

Обърнете внимание на класа на инокса. Добре е, ако е AISI304 (известен още като 08Х18Н10). Евтините опции могат да бъдат направени от AISI204 – той е по-гъвкав за обработка, но съдържа по-малко хром и почти никакъв никел. Следователно такива иноксови мивки изглеждат по-зле и бързо се провалят. Ако не намерите информация за метала на етикета с цената, помолете продавача за сертификат за съответствие.

Коментарите са изключени.