Dyson Vassilias
Варна, България
22/07/2024

При каква ВиК авария да извикате професионалист

ВиК авария

При каква ВиК авария да извикате професионалист. Ако можете да идентифицирате проблема и да спрете потока от нежелана вода, вероятно можете да изчакате проблемът да бъде решен в нормалното работно време. Ако не можете да спрете водата, усетите миризмата на газ или има канализация в дома ви, незабавно повикайте водопроводчик.

Вече имате ВиК авария у дома

  1. Запушване на мивката

Едно запушване на мивката може да е нещо, което можете да изчистите с бутало. Ако имате запушване, което не можете да изчистите, вероятно има по-дълбок проблем в дренажната система. Запушвания като това могат да доведат до спукани тръби и да доведат до сериозни материални щети.

Сериозните задръствания често водят до течове, които след това причиняват структурни щети или дори резервни копия на сурови отпадни води. Важно е запушванията да бъдат локализирани и изчистени бързо. Пренебрегването на повтарящи се запушвания може да доведе до повредени тръби, които може да се наложи да бъдат напълно сменени, което води до по-сериозни ВиК аварии и разходи.

  1. Замръзнали водопроводни тръби

Дори ако живеете в район, където минусовите температури не са рядкост, важно е да защитите тръбите си от замръзване. Когато водата в тръбата замръзне, тръбата се разширява. Това разширение може да причини пукнатини, което означава, че след като тръбата се размрази, тя се превръща в риск от наводнение.

Когато откриете замръзнала тръба, важно е да започнете процеса на размразяване възможно най-скоро и да го направите правилно. Много пъти домашните майстори се опитват бързо да размразят замръзнала тръба чрез прилагане на силна топлина, което може да доведе до допълнително увреждане на тръбите и последваща ВиК авария. Замразените тръби трябва да се размразяват бавно и безопасно. Водопроводчикът ще знае как да го направи правилно и ще провери за повреди, когато тръбата се размрази.

  1. Запушена канализация

Запушването на основната ви канализационна тръба може да има сериозни последствия, които изискват спешни водопроводни услуги. Множество запушвания на канализацията, натрупване на вода около сифоните на сутерена и бълбукащи звуци, идващи от водопроводните инсталации, са признаци за ВиК авария.

Когато канализационната линия се върне обратно, канализацията остава в резервната си точка и създава опасност за здравето. Ако запушването е достатъчно сериозно, необработените отпадъчни води могат да се върнат обратно в дома ви, излагайки семейството ви на риск. Необходимо е незабавно да се обадите на водопроводчик, за да отстраните ВиК аварията.

  1. Преливаща тоалетна

Запушената тоалетна е проблем, но препълнената тоалетна е ВиК авария. Причината за препълнена тоалетна може да е доста проста или може да е признак за по-сериозен водопроводен проблем. Докато чакате водопроводчикът да пристигне, затворете водата в тоалетната и не се опитвайте да я пуснете или отпушите сами.

Коментарите са изключени.